Для моих учеников из Европы и Америки в закладочки
Соотношение нашей муки и зарубежной
✔️ Высший сорт. Белый цвет, самый тонкий помол. Type 450-550 flour. Canadian All-Purpose flour blended with pastry flour. US KAF APF (Sir Galahad).
✔️Крупчатка. Цвет белый или кремовый. Semolina and bread flour blend. US KAF Select artisan flour. Canada FiveRoses APF
✔️Первый сорт. Кремовый цвет. Organic flour or unbleached all-purpose flour with 2% wheat bran and 1% germ added. Wheat bran and germ must be very finely ground into a powder in a spice or coffee grinder. US KAF organic bread flour. Canadian RobinHood Bread Flour or FiveRoses unbleached flour with 2% bran+1%germ added.
✔️Второй сорт. Цвет сероватый или желтый. High extraction flour: sift graham flour or sift whole wheat, until you have 10% of bran and germ on the screen. US White whole wheat flour + 50% APF. Canadian RobinHood Nutriblend + 50%APF.
✔️Обойная (простая) US Whole grain flour (pastry, APF or bread). Canada Whole wheat flour+3% wheat germ (pastry, APF or bread).
Обозначения в Европе: Тип 44 - слабая (в Германии типо 440) Тип 55 - средней силы Тип 65 - сильная Тип 80 - темные сорта хлеба Тип 150 - обойная (интегральная)
Испания: До W 130 - слабая От W 180 до W 200 - средней силы W 300 и выше - сильная
Друзья, из этих стран, если я вдруг что-то упустила - прошу меня дополнить Следующий пост будет по ржаной муке
А если вы хотите побольше узнать о тонкостях выведения закваски и выпечки хлеба, то приходите на мои вводные уроки https://russian-hleb.ru/free