Все про полезный хлеб на закваске

Про муку (часть 2)




russian_hleb

Для моих учеников из Европы и Америки в закладочки

Соотношение нашей муки и зарубежной

✔️ Высший сорт.
Белый цвет, самый тонкий помол. Type 450-550 flour. Canadian All-Purpose flour blended with pastry flour. US KAF APF (Sir Galahad).

✔️Крупчатка.
Цвет белый или кремовый. Semolina and bread flour blend. US KAF Select artisan flour. Canada FiveRoses APF

✔️Первый сорт.
Кремовый цвет. Organic flour or unbleached all-purpose flour with 2% wheat bran and 1% germ added. Wheat bran and germ must be very finely ground into a powder in a spice or coffee grinder. US KAF organic bread flour. Canadian RobinHood Bread Flour or FiveRoses unbleached flour with 2% bran+1%germ added.

✔️Второй сорт.
Цвет сероватый или желтый.
High extraction flour: sift graham flour or sift whole wheat, until you have 10% of bran and germ on the screen. US White whole wheat flour + 50% APF. Canadian RobinHood Nutriblend + 50%APF.

✔️Обойная (простая)
US Whole grain flour (pastry, APF or bread). Canada Whole wheat flour+3% wheat germ (pastry, APF or bread).

Обозначения в Европе:
Тип 44 - слабая (в Германии типо 440)
Тип 55 - средней силы
Тип 65 - сильная
Тип 80 - темные сорта хлеба
Тип 150 - обойная (интегральная)

Испания:
До W 130 - слабая
От W 180 до W 200 - средней силы
W 300 и выше - сильная

Друзья, из этих стран, если я вдруг что-то упустила - прошу меня дополнить
Следующий пост будет по ржаной муке

А если вы хотите побольше узнать о тонкостях выведения закваски и выпечки хлеба, то приходите на мои вводные уроки https://russian-hleb.ru/free